NIEUW

Plint Proudly Presents ... de nieuwe serie poëzieposters. Een prachtige serie met gedichten van grote namen als K. Schippers, Marieke Lucas Rijneveld, Bette Westera en Fetze Pijlman en nieuw talent als Kate Schlingemann, Kasper Peters en Dorien Dijkhuis. Een serie die de tijd op de huid zit. Het gedicht van Fetze Pijlman over de lege straten van vorig jaar, de tijd van corona die nu (hopelijk) achter ons ligt. Een mooi tijdsdocument en een uitnodiging om terug te blikken. Als eerbetoon aan de onlangs overleden dichter K. Schippers brengen we de klassieke Plintposter terug: De invloed van matige wind op kleren, met beeld van Klaas Gubbels. En we zijn trots op de poster Festijndagen met gedicht van Marieke Lucas Rijneveld (winnaar International Booker Prize). Erik Mattijssen (winnaar NN Art Award 2021) maakte het beeld. Het gedicht 'Goede reis' komt uit de debuutbundel 'Waren we dieren' van Dorien Dijkhuis - Arno Kramer maakte de tekening. En PRIMEUR: de originele tekeningen van Arno Kramer en Erik Mattijssen zijn op www.plint.nl/kunst te koop.

Een aantal gedichten uit de posterserie verschenen ook in DICHTER. Dat tijdschrift bestaat 5 jaar en wie jarig is, trakteert! Daarom ontvingen abonnees van de posterserie bij de posters bovendien 4 nummers van DICHTER. (winkelwaarde € 30) Bovendien hebben abonnees gratis toegang tot ons digitaal lesmateriaal. Iedere maandag staat er een toepasselijk gedicht en beeld voor scholen met een digibord klaar. Ook tijdens de vakanties. Met moederdag gaat het natuurlijk over moeders en met de kinderboekenweek bijvoorbeeld over boeken en lezen. Zo begint de week altijd goed. Bij iedere poëzieposter staat een link naar een digitale les over de poster.  Toegang tot ons digitaal lesmateriaal kost normaal € 20. Zie ook hier.

Een poëzieposter kost € 15. Je kunt je ook abonneren op de serie poëzieposters. Dan krijg je ieder jaar, in de eerste helft van het schooljaar, 6 prachtige spiksplinternieuwe poëzieposters per post voor € 45. We zijn natuurlijk blij met iedere nieuwe abonnee. Het biedt ons een financiële basis waarmee we ook volgend jaar weer poëzieposters kunnen maken. Het zijn belangrijke opdrachten voor dichters en kunstenaars, zeker in deze tijden waarin de bomen niet naar de hemel reiken. Dus dank, veel dank, ook namens de dichters en kunstenaars.