De mooiste gedichten vind je bij Plint

Gedichten halen je naar het nu.

Gedicht en beeld voor kinderen van 6 tot 106

Plint bestaat sinds 1979. Het begon ooit met poëzieposters maar inmiddels maken we allerlei uitgaven waarmee een dag lichter en dichter wordt. Prachtige schrijfwaren, zoals de jaarlijkse bureau-agenda en poëziekalender. Een porseleinen servies met dichtregels. Kussenslopen met gedichten, met royaal formaat en gemaakt van 100% eerlijk katoen. Met liefde gemaakt, en met oog voor kwaliteit. Eerlijk geproduceerd, met mensen die we vertrouwen en met wie we ons verwant voelen. 

De aandacht en liefde waarmee we onze uitgaven maken is te zien in alle details waarmee we ze de wereld insturen. De bekende uitspraak 'The details are not the details' is ons op het lijf geschreven 😉Met aandacht en liefde gemaakt

Wat wij belangrijk vinden

(en jij vast ook)

We geloven niet in een wereldeconomie waarin alles voor een appel en een ei over de hele wereld wordt versleept. We zoeken het steeds zo dicht mogelijk bij huis.

Het liefst om de hoek, maar als dat niet lukt in ieder geval in Europa. Er komt bij ons niets uit China. Zo wordt de stof voor onze kussenslopen in Europa geweven en genaaid en in Nederland met de hand gezeefdrukt met watervaste inkt. De kussenslopen worden gevouwen en verpakt door leerlingen van het Arbeids Toelatings Centrum, een plek waar leerlingen vanaf 15 jaar met een IQ tot 80 worden opgeleid en begeleid naar een passende werkplek. 

Onze papierdrukkers zijn FSC (Forest Stewardship Council) en PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) gecertificeerd. Dit betekent naast duurzaam bosbeheer ook andere aspecten: behoud van biodiversiteit, bescherming van waterlopen, veiligheid van de bosarbeiders, en nog veel meer. Meer over FSC en PEFC kun je lezen op www.fsc.org en www.pefc.org De inkt bevat geen agressieve oplosmiddelen (ook wel bekend als ‘Solvent Free inkt’) en bij het vervoer van de drukkerij naar onze magazijnen wordt het drukwerk verpakt in dozen van gerecycled papier. Ons drukwerk wordt klimaatneutraal gedrukt, waarbij we via speciale programma's van de drukker de CO2-uitstoot compenseren.  

Al onze leveranciers volgen de conventies van de ILO (International Labour Organisation). Dat betekent onder andere dat er geen sprake is van kinderarbeid. Slaapt wel zo lekker! 


Plint - 9789059309630 - DICHTER. 23 De lucht is van de vogels - tijdschrift met gedichten
'Lezen is leuk, zeggen de covers van tijdschrift Dichter. Hoe je leesplezier lichtvoetig aan de man brengt.'
Erik van den Berg | De volkskrant

Plint inkopen

Direct via plint.nl of via CB

snelle levering

Onze uitgaven zijn te koop bij heel veel winkels in Nederland en Vlaanderen. Boekhandels, kinderboekwinkels, museumwinkels en conceptstores. Ook interesse om Plint te verkopen? Registreer je dan hieronder en maak een verkoopaccount aan. Je kunt na goedkeuring meteen inloggen en inkopen.

We hanteren geen minimum bestelbedrag en we leveren snel, dus je kunt zonder grote investeringen toch een mooi assortiment van Plint in de winkel hebben. Als je voor 15.00 uur bestelt, geven we de bestelling de volgende werkdag met de VC of GLS mee. We hebben elke dag VC-aansluiting, behalve op woensdag.Publiciteit

We hebben inmiddels een trouw publiek dat ons volgt.

We zijn natuurlijk aanwezig op sociale media, zoals Facebook en Instagram. Voor sommige titels plaatsen we advertenties in de VPRO Gids, de Groene Amsterdammer of De Gids. Voor nieuwe uitgaven voeren we social Media advertising-campagnes op Facebook en Instagram en plaatsen we banners op Google. Een nieuwe uitgave krijgt bij verschijning een week een homepagepositie op www.plint.nl en is die week de focustitel in de Plintnieuwsbrief (+55.000 abonnees). We versturen doorgaans iedere week een nieuwsbrief, maar alleen als we echt nieuws hebben 😉

 

We geloven in #kooplokaal, ook na corona. In al onze uitingen verwijzen we naar de site, waar we ook alle verkoopadressen vermelden. We maken ook ieder jaar een prachtig Plintmagazine. Daarin staan ook onze verkoopadressen vermeld die een breed assortiment verkopen. Het magazine is gratis en wordt begin december per post verstuurd naar meer dan 50.000 geïnteresseerden en abonnees.

standing order

DICHTER. en DADA

onze tijdschriften

Onze tijdschriften DICHTER. en DADA verschijnen 4 x per jaar. Iedere lente, zomer, herfst en winter. Weet je nu al dat je elk nummer in de winkel wilt? Dan is  een standing order handig. Dan krijg je als eerste het nieuwste nummer (portovrij!) geleverd, en kun je de titel in de winkel hebben, als ook abonnees het tijdschrift bezorgd krijgen. Leuk? Mail ons even, dan maken we het meteen voor je orde. 

Registreren

Ja! Wij willen ons registreren als winkel

"*" geeft vereiste velden aan

Registratie

Wachtwoord*
Sterkte-indicator

Factuuradres

Adres*

Extra gegevens

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.