Plint op school

Wie heeft er op school, tijdens een saaie les, niet zitten staren naar poëzie aan de wand?

DICHTER.

DICHTER.

een kleurrijk tijdschrift met gedichten en illustraties voor kinderen van 6 tot 106

Dit is DICHTER, ons tijdschrift met gedichten voor kinderen van 6 tot 106. In ieder nummer staan bijna 60 tot 75 nieuwe gedichten van meer dan 50 dichters. En omdat het bij Plint ook altijd om beeld gaat geven we in ieder nummer een illustrator van voor naar achter helemaal de vrije hand. Niet iedereen schrijft voor ieder nummer (ook dichters hebben wel eens vakantie 😉 maar voor DICHTER. schrijven grote namen als Bette Westera, Joke van Leeuwen en Marieke Lucas Rijneveld en aanstormende talenten. De redactie wordt gevoerd door Marty Barneveld, Jos van Hest, Hans Kuyper, Kate Schlingemann en Lisette Wiegers. Mia Goes is hoofdredacteur.

Een abonnement op DICHTER.

Een abonnement kost € 20 voor 4 nummers incl. verzendkosten voor Nederland. Dat is maar liefst 39% korting.

Het abonnement gaat altijd in met het eerstvolgende nummer dat verschijnt. Dat is soms even wachten.

Leuk? Maak je abonnement dan even hier in orde. Woon je in België? Kijk dan hier.

Een abonnement is ook een leuk cadeau. Zo'n abonnement stopt automatisch dus niemand zit ergens aan vast. Als je een cadeau-abonnement afsluit, krijg je in de bevestigingsmail een kaart die je kunt invullen en doorsturen, of downloaden en printen. Leuk? Maak het cadeau-abonnement dan even hier in orde. Woon je in België? Kijk dan hier.

DADA

DADA kunsttijdschrift

het eerste en enige kunsttijdschrift voor kinderen van 6 tot 106

DADA is een tijdschrift voor kinderen van 6 tot 106. Over kunst en kunstgeschiedenis. Zonder advertenties. Zonder subsidie. We maken DADA voor iedereen die verder kijkt dan zijn neus lang is en altijd nieuwsgierig blijft naar hoe het anders kan. Soms vertellen we in een nummer alles over een kunstenaar en soms behandelen we een kunststroming. Het gaat bij DADA om het plezier van het kijken en dus is ook iedere DADA een plaatje voor het oog. In ieder nummer staan een aantal vaste artikelen: de artikelen die je alles vertellen over het onderwerp, een ABC met de ‘moeilijke’ woorden en 2 artikelen waarmee je direct aan de slag kunt en eigen kunstjes kunt doen. DADA sluit ieder nummer af met tips over boeken en tentoonstellingen, en heel veel weggeefacties (dus als je snel bent en een beetje geluk hebt, heb je DADA zo terugverdiend ;-). DADA bestaat al meer dan 20 jaar dus we weten inmiddels wel hoe je moeilijke dingen zo kunt vertellen dat ze makkelijk te begrijpen zijn. We gaan moeilijke onderwerpen niet uit de weg en nooit door onze knieën. We zetten niets op een sokkel en wonen niet in een ivoren toren. Wat wel? Al het andere, de rest, alles wat bijzonder is en de moeite waard om bij stil te staan. En dat laatste mag je best letterlijk nemen.

DADA bestaat al meer dan 40 jaar!
We weten inmiddels wel hoe je moeilijke dingen zo kunt vertellen dat ze makkelijk te begrijpen zijn. We gaan moeilijke onderwerpen niet uit de weg en nooit door onze knieën. We zetten niets op een sokkel en wonen niet in een ivoren toren. Wat wel? Al het andere, de rest, alles wat bijzonder is en de moeite waard om bij stil te staan. En dat laatste mag je best letterlijk nemen.

Een abonnement op DADA

Een abonnement kost € 27,50 voor 4 nummers incl. verzendkosten voor Nederland. Dat is maar liefst 35% korting.

Het abonnement gaat altijd in met het eerstvolgende nummer dat verschijnt. Dat is soms even wachten, maar nieuwe abonnees krijgen een link naar een digitale DADA. dus je kunt meteen gaan lezen.

Leuk? Maak je abonnement dan even hier in orde. Woon je in België? Kijk dan hier.

Een abonnement is ook een leuk cadeau. Zo'n abonnement stopt automatisch dus niemand zit ergens aan vast. Als je een cadeau-abonnement afsluit, krijg je in de bevestigingsmail een kaart die je kunt invullen en doorsturen, of downloaden en printen. Leuk? Maak het cadeau-abonnement dan even hier in orde. Woon je in België? Kijk dan hier.

Poëzieposters

poëzieposters

de mooiste gedichten verbeeld

De bekende poëzieposters van Plint: gedichten van bekende namen en aanstormend talent gecombineerd met werk van beeldend kunstenaars en illustratoren.
Of zoals Vrouwkje Tuinman schreef toen we haar toestemming vroegen voor haar gedicht op een zadelhoesje: Wat heerlijk! Zoals half Nederland, vermoed ik, ben ik opgegroeid met Plintposters in de klas.Ik hoopte al best lang dat er een keer ‘iets’ van mij kwam. groeten Vrouwkje
Dus.
Hoor bij die helft en hang een poëzieposter van Plint in de klas. Als een poster een jaar hangt, heeft het even tijd. Wordt het eigen. Het blijft hangen en er komen mooie dingen van. Misschien wordt er iemand in de klas dichter, zoals Vrouwkje. En Thomas Möhlmann, Marieke Lucas Rijneveld en Jesse Laport. 

Sommige posters werden echte klassiekers en sieren studentenhuizen, wachtkamers van tandartsen en gangen van ziekenhuizen. We zie ze zelfs terug in kantoorgebouwen, als we in het donker met de trein langs een kantoorgebouw flitsen waar de schoonmaakploeg aan het werk is. Fan? Neem dan een abonnement. Dat is goedkoper en makkelijker. Bovendien krijgen abonnees gratis toegang naar de 52 digitale poëzielessen (ter waarde van € 20). Je kunt zoeken op onderwerp, titel en nam van de dichter. Zo heb je altijd een toepasselijk gedicht met les paraat. Met moederdag over moeders en met de kinderboekenweek bijvoorbeeld over boeken en lezen. Bij iedere les staat een link naar de poëzieposter. 

Een abonnement op de poëzieposters

Een abonnement kost € 49,5 incl. verzendkosten voor Nederland. Dat is meer dan 50% korting.

  • 6 poëzieposters
  • een inspirerende leesomgeving in de klas
  • de eerste serie wordt binnen een week bezorgd - de volgende serie aan het begin van de Kinderboekenweek 
  • + inlogcodes voor 52 poëzielessen cadeau!
  • incl. verzendkosten
  • makkelijk op te zeggen

Leuk? Maak je abonnement dan even hier in orde. Woon je in België? Kijk dan hier.

 

Digitaal

Digitaal lesmateriaal van plint

Onze poëzieposters zijn ook beschikbaar voor het digibord. Iedere maandag staat er een toepasselijk gedicht en beeld voor scholen met een digibord klaar. Ook tijdens de vakanties. Met moederdag gaat het natuurlijk over moeders en met de kinderboekenweek bijvoorbeeld over boeken en lezen. Zo begint de week altijd goed.Bij iedere poëzieposter staat een link naar een digitale les over de poster. De poëzieposters zijn afkomstig uit het gedichtenprentenboek 'Één gedicht is nooit genoeg'.

Heb je het boek gekocht? Stuur een mail met je aankoopbewijs naar hallo@plint.nl - dan krijg je de inlogcodes van de digitale lessen.

Een abonnement kost € 20 per jaar en loopt tot 52 weken na afsluiten. Leuk? Maak je abonnement dan even hier in orde.