Meer weten?

Stichting Plint werd in 1979 opgericht door een groep leraren van het Eindhovense Bisschop Bekkerscollege. Ze wilden theatervoorstellingen maken en zochten budget. Het idee was om de posters te maken en te verkopen en met de opbrengst theater te maken. Daarom heet Plint Plint. In de theaterwereld is het een ander woord voor een opstapje naar het podium. En dat is precies wat we proberen te zijn. Een opstapje. Een eerste kennismaking. Natuurlijk hopen we dat je de rest van de bundel van de dichter gaat lezen. Dat je het werk van de kunstenaar beter wilt leren kennen. Dat er af en toe tijd en aandacht is voor een gedicht en beeldende kunst. Daar wordt het mooier van, denken we. Het maakt je dag in ieder geval een stuk leuker!


Die theatervoorstellingen zijn er trouwens nooit gekomen. Andere scholen wilden ook posters, en het liefst ieder jaar weer nieuwe. Het liep al heel snel prettig uit de hoofd - het was het begin van Plint.

Er verschijnen nog steeds ieder jaar nieuwe posters. We zien ze graag op plekken waar heel veel mensen komen. Bibliotheken bijvoorbeeld of scholen. Daar worden ze ook gezien door kinderen bij wie het thuis niet voor de hand ligt naar een museum te gaan. Die niet ieder nieuw boek krijgen. We maken onze uitgaven voor iedereen. Daarom steunen we Stichting Jarige Job. Zij geven een verjaardagsbox aan kinderen bij wie er thuis geen geld is om een verjaardagsfeestje te vieren. Bij zo'n 60.000 kinderen in Nederland is dat het geval. Kinderen melden zich soms ziek op school om maar niet te hoeven trakteren. Met de verjaardagsbox van Stichting Jarige Job hebben zij ook een echte verjaardag. We vragen iedereen die bij ons iets bestelt om een bijdrage van € 1 (meer mag natuurlijk). Al die bijdrages worden opgeteld - bij elke € 5 leggen wij er € 2,95 bij en gaat er een poëzieposter van € 7,95 in de verjaardagsbox. Jarige Job haalt ze iedere maand op. Alvast hartelijk dank!

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.