Stationery - stationery - NIEUW Poëzie en beeldende kunst agenda & familieplanner 2019

NIEUW Poëzie en beeldende kunst agenda & familieplanner 2019€ 22,50gedicht:

NIEUW Poëzie en beeldende kunst agenda & familieplanner 2019

Op de voor- en achterkant staan 2 bekende PLINT gedichten die niet konden ontbreken maar alle gedichten bij de week zijn niet eerder door Plint gepubliceerd. Veel leesvoer dus. Gedichten van Daniel Billiet, Erik Bindervoet, Fleur Bourgonje, Remco Campert, Herman de Coninck, Kreek Daey Ouwens, T. van Deel, Ann van Dessel, Frank Eerhart, Remco Ekkers, Vicky Francken, Paul Gellings, Jan Hanlo, Miriam van Hee, Ingmar Heytze, Han G. Hoekstra, Wim Hofman, Adriaan Roland Holst, Willem Hussem, Tjitske Jansen, Roland Jooris, Pierre Kemp, Rutger Kopland, Gerrit Krol, Johanna Kruit, Wiel Kusters, Joke van Leeuwen, Jannah Loontjens, K. Michel, Bart Moeyaert, Thomas Möhlmann, Ank Mooren, Adriaan Morriën, Cees Nooteboom, Ester Naomi Perquin, J.C. van Schagen, K. Schippers, J. Slauerhoff, Maartje Smits, Kees Spiering, F. Starik, Wislawa Szymborska, Toon Tellegen, Marc Tritsmans, Vrouwkje Tuinman, M. Vasalis, Peter Verhelst, Marjoleine de Vos, Leo Vroman, Hans van de Waarsenburg en Rogi Wieg.
beeld:

Anke Roder

Anke Roder (1964) studeerde aan de academies in Maastricht en ‘s-Hertogenbosch. Na ateliers in ‘s-Hertogenbosch, het rivierengebied Heerewaarden en Rotterdam en enkele buitenlandse werkperiodes werkt zij nu sinds enkele jaren in Zandeweer, Noord-Groningen.
Water- en kustgebieden zijn altijd van grote invloed op haar werk geweest.
De openheid van het vlakke polderland met de hoge luchten en de reflecties van het water geven het licht alle ruimte.
Kenmerkend voor de landschappelijke schilderijen is de aanwezige horizon die de tweedeling zowel in kleur als in materiaal bepaalt.
De lucht in encaustiek ( bijenwas met pigment) is vloeiend en semi transparant in vele lagen geschilderd. Water of land zijn in pasteuze olieverf tot de essentie geabstraheerd. De tegenstelling tussen die twee materiaalsoorten bewerkstelligt een ervaring van ruimtelijkheid. De blik kan ver weg kijken in de lucht, maar ook de olieverflijnen volgen als de lijnen in een landschap.
De objectmatige schilderijen op hout verbeelden licht- en kleurwerking van een landschappelijke omgeving, waarbij de kleurklank en de lichtreflecties herinneren aan meteorologische observaties.
omschrijving:

NIEUW Poëzie en beeldende kunst agenda & familieplanner 2019

in deze agenda voor 2019 zijn geen notitiepagina’s meer en geen tips voor de leukere dingen van het leven. We hebben plaats gemaakt voor een complete familieplanner! Als je de agenda omdraait en ondersteboven legt, is het een familieplanner. Heel handig! Bovendien heeft deze agenda een thema. De zee. Omdat een dag altijd beter wordt met zicht op zee. Klassieke gedichten van grote namen en nieuw werk van aanstormend talent: allemaal over de zee. Op het omslag staan twee klassiekers die niet mochten ontbreken maar de gedichten bij de weken zijn niet eerder gepubliceerd en voor het eerst bij elkaar bedacht en gebracht. We hebben voor deze agenda samengewerkt met Anke Roder. Alle beelden zijn van haar hand. Zo ontstaat er heel aangename rust in de agenda en dat is mooi meegenomen als het leven hectisch is.

formaat:

25,5 x 19 cm.