plaatje-praatje

Donderdag, 2 augustus, 16:40 uur - + 31 graden.

De zomer steekt de handen uit de mouwen
is de beginregel van het prachtige gedicht van Herman de Coninck. En hier, bij Plint, klopt het meer dan ooit. Ik ben net terug van twee weken Frankrijk en kom terug in een warm kantoor. Op muren hangen nieuwe posters, op tafels dwarrelen de bladzijdes van de nieuwe najaarsfolder en het ontwerp voor de kerstkaart ligt ook klaar. Even schakelen dus.

Agnes Loonstra, de illustrator van het nieuwe nummer 9 van DICHTER., heeft dapper doorgewerkt. Ik blader digitaal door een DICHTER. die nog niet bestaat. Het nummer verschijnt in de september maar als je HIER je e-mailadres doorgeeft, krijg je een seintje als het nummer er is. Zoals altijd gaat de allerlaatste illustratie over de illustrator zelf en daar zie ik Agnes in haar studio in een hittegolf achter een ventilator. De illustraties zijn PRACH-TIG en ik kan bijna niet wachten tot het nieuwe nummer begin september van de pers rolt. Het gaat over Vriendschap, het thema van de Kinderboekenweek, dit jaar van 3 tot en met 14 oktober. Natuurlijk moet alles nog even geheim blijven, maar voor wie niet kan wachten geef ik HIER een kleine preview van deze bijzondere DICHTER. Nog een tip van de sluier: voor onze collectie 'Poëzie om te Kussen' selecteerden we een prachtig gedicht van Fetze Pijlman. Hij belde gisteren speciaal vanaf zijn vakantiebestemming nog even om te laten weten dat het altijd al een droom was om op een kussensloop te staan. Soms valt alles zo maar samen ;-)

Voor onze nieuwe najaarsuitgaven moeten we een beetje plaats maken en daarom gaan DICHTER. 2 en 3 heeeeeeel tijdelijk in de SALE, dus kijk snel HIERONDER en sla je slag.

Wij zetten hier de ventilator nog een standje hoger, verheugen ons al op een tuinbank en hangmat maar buigen ons eerst nog even over de kleur van de kerstkaart. De trendvoorspellers willen voor 2018 een warm kleurenpalet maar wij duiken even onder en kiezen een koele kleur  ;-) 

HIER staat de beloofde preview. Het gedicht is van Bette Westera - de illustratie van Agnes Loonstra. Mooi toch?

Bedankt voor je tijd, en een fijne week. Daaaaag! 


Mia Goes
uitgever P L I N T

foto_mia_site_psDICHTER - Abonnement - SUMMERSALE 4 x DICHTER.van € 24,80 voor € 15.50

SUMMERSALE 4 x DICHTER.van € 24,80 voor € 15.50€ 15,50 meer informatie
DICHTER - DICHTER.  - DICHTER. nr. 3 'Vakantie' van € 5,95 voor € 3,50

DICHTER. nr. 3 'Vakantie' van € 5,95 voor € 3,50

dichter: De dichters van DICHTER. 3
beeld: Anne van den Berg

€ 3,50 meer informatie
DICHTER - DICHTER.  - DICHTER. nr. 2 'School' van € 5,95 voor € 3,50

DICHTER. nr. 2 'School' van € 5,95 voor € 3,50

dichter: De dichters van DICHTER. 2
beeld: Ruth Hengeveld

€ 3,50 meer informatie