DICHTER - DICHTER.  - DICHTER. nr. 2 'School'
les bij DICHTER. 2
Bij een DICHTER. over school hoort natuurlijk een les. 
De les werd geschreven door Linda Vogelesang, dichter van DICHTER.
De les staat digitaal voor je klaar. Klik op DEZE LINK.
DICHTER. in een app
In onze nieuwe app met 365 nieuwe gedichten staan ook gedichten uit DICHTER. Voor € 3,99 krijg je  iedere dag een nieuw gedicht en beeld binnen. Een goed begin van je dag! De app is misschien wat duurder dan je van apps gewend bent, maar we zijn niet zo groot als Angry Birds ;-) en worden niet gesubsidieerd. Dichters en kunstenaars moeten ook eten ;-) en bovendien is het maken een behoorlijk tijdrovend klusje. Toch te duur? Kijk dan bij onze eerste app. Die is nu afgeprijsd naar € 0,99.

Je kunt de app bij apple heel gemakkelijk cadeau doen. 
(Bij Android niet - sorry)
Open de Plint App in de App Store en tik daar op het icoontje rechtsboven (vierkant met pijltje).
Kies dan voor de optie ‘Cadeau’, vul het e-mailadres van de ontvanger in (en eventueel een leuke boodschap) en wanneer het cadeau bezorgd moet worden. Easypeasy!

DICHTER. nr. 2 'School'€ 5,95dichter:

De dichters van DICHTER. 2

Gerard B. Berends, Frank Eerhart, Tim Gladdines, Diet Groothuis, Gijs van der Hammen, Jos van Hest, Gil vander Heyden, Mary Heylema, Ineke Holzhaus, Johanna Kruit, Hans Kuyper, Joke van Leeuwen, Koos Meinderts, Ank Mooren, Theo Olthuis, Fetze Pijlman, Erik van Os, Bas Rompa, Kate Schlingemann, Kees Spiering, Rian Visser, Linda Vogelesang, Bette Westera en Riet Wille.
beeld:

Ruth Hengeveld

Ruth Hengeveld (1987) is geboren en opgegroeid in Veere, een prachtig stadje in Zeeland. Tijdens haar studie SPW (Sociaal Pedagogisch Werk) merkte ze dat ze naast activiteitenbegeleiding, meer wilde proberen met haar creativiteit. Ze koos voor AKV St. Joost, waar ze in 2011 afstudeerde als illustrator. Naast haar werk als illustrator, begeleid Ruth kunstenaars met een verstandelijke beperking bij het maken van hun kunstwerken op doek en van keramiek. Als freelance illustrator werkt Ruth voor uiteenlopende opdrachten, zoals illustraties voor diverse tijdschriften, geboortekaartjes, behang, posters en raamillustraties. Zachte lijnen, details en dieren komen vaak terug in de tekeningen van Ruth.
omschrijving:

DICHTER. nr. 2 'School'

Dit tweede nummer van DICHTER. gaat helemaal over school. Over gymles, gevonden liedjes voor aardrijkskunde, puzzeltaal en bange jongetjes. Gedichten over wonderwoorden, het antwoord op alles en het gewicht van een pimpelmees.

Ruth Hengeveld tekende voor deze tweede DICHTER. mieren die de hersentjes uit walnoten halen, vissen met verdriet en schooltafeltjes met klavertjes drie. Prachtig.

Sander Dekker, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap schreef in zijn voorwoord: "Wat fantastisch dat alweer het tweede nummer van DICHTER. hier voor u ligt, want eigenlijk gun ik iedereen de betovering van een mooi gedicht in zijn hoofd."


formaat:

A5 formaat